У Трампа знайшли жорсткі слова для путінської Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа знайшли жорсткі слова для путінської Росії

У Трампа знайшли жорсткі слова для путінської Росії
Джерело:  Reuters

Президент США Дональд Трамп чекає від лідера РФ Володимира Путіна  деескалації насильства в Україні та повернення окупованих територій.


Про це заявив прес-секретар американського президента Дональда Трампа Шон Спайсер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Коментуючи скандал навколо радника Трампа з національної безпеки Майкла Флінна, який подав у відставку на тлі повідомлень про його контакти з послом Росії, Спайсер запевнив, що він не повинен затьмарити реалій "жорсткої" політики Трампа.


Читайте також: У Путіна відповіли на вимогу Трампа повернути Крим: в мережі сміються над дивним фото


"Іронія цієї ситуації полягає в тому, що президент діяв жорстко щодо Росії. Він продовжує піднімати питання Криму, який попередня адміністрація дозволила Росії захопити. Посол США в ООН, призначений президентом, Ніккі Хейлі стояла перед Радою Безпеки ООН у свій перший день і рішуче засудила російську окупацію Криму", - підкреслив прес-секретар Трампа.


"Як тоді сказала посол Хейлі, цитую - жахлива ситуація в Східній Україні вимагає чіткого і сильного засудження російських дій. Президент Трамп дав чітко зрозуміти, що він очікує від російського уряду деескалації насильства в Україні та повернення Криму. У той же час він хоче і цілком очікує встановити дружні відносини з Росією, на відміну від попередніх президентів, щоб ми могли вирішити багато проблем, які стоять перед світом, такі як загроза ІДІЛ і тероризм", - додав Спайсер.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Білому домі запевнили Росію в тому, що санкції проти Кремля не будуть знижуватися до тих пір, поки окупований Крим не повернеться під контроль України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?