У травні відбудеться рідкісне місячне затемнення — коли і де можна побачити
Категорія
Події
Дата публікації

У травні відбудеться рідкісне місячне затемнення — коли і де можна побачити

У травні відбудеться рідкісне місячне затемнення — коли і де можна побачити
Джерело:  online.ua

У травні відбудеться перше в цьому році та одне з найрідкісніших місячних затемнень — напівтіньове місячне затемнення.

Джерело: Space.com

Де і коли буде місячне затемнення

Напівтіньове місячне затемнення - це момент, коли на місячний диск падає лише зовнішня тінь Землі, напівтінь. Тобто, це затемнення не повне - для повного потрібно, щоб Сонце, Земля і Місяць перебували на одній лінії.

Затемнення розпочнеться о 15:15 за Гринвічем (київський час – 18:15). Його можна буде подивитися у будь-якій точці земної кулі, де Місяць перебуває над горизонтом.

Мовиться про Антарктиду, Азію, Океанію та Східну і Центральну Африку. А також і про Україну. Подія досягне піка о 17:24 за Гринвічем (20:24 за Києвом) і завершиться о 19:32 (22:32), коли Місяць вийде з тіні Землі.

Фото: Dominic Ford, In-The-Sky.org

Напівтіньове місячне затемнення, на жаль, не зможуть побачити мешканці Північної та Південної Америк та більшої частини Європи. Річ у тім, що Місяць розташовуватиметься під горизонтом протягом усього часу, поки Земля буде в тіні Місяця.

Як напівтіньове місячне затемнення вплине на людей

Немає наукових доказів того, що місячне затемнення якось по-особливому впливає на людину. Але на це явище можуть відреагувати чутливі і метеозалежні люди. Може з'явитися підвищена нервова збудливість, почуття тривоги і занепокоєння, або ж навпаки - ейфорії. Недобре можуть себе почувати люди з психоневрологічними розладами.

Періодом затемнення вважають 9 годин до і після астрономічного явища. Тобто, саме в цю добу люди можуть відчувати себе некомфортно. За словами астрологів, в цей час потрібно бути особливо стриманим і не вестися на провокації.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?