У центрі Києва може з'явитися нове скандальне будівництво: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У центрі Києва може з'явитися нове скандальне будівництво: опубліковано фото

У центрі Києва може з'явитися нове скандальне будівництво: опубліковано фото

В історичному центрі Києва, на Михайлівській площі, може початися будівництво підземного паркінгу.
Про це в своєму блозі на ONLINE.UA повідомила Міріам Драгіна.
«І ось ми потрапляємо в 2016 рік. Михайлівська площа являє собою урочисту... парковку. Більш того, недавно почалося обговорення з боку мера Віталія Кличка того, щоб під нею, в усіх цих історичних шарах, про які я встигла тільки-но розповісти, зробити ще одну парковку. Можливо, інших місць в місті для цього немає... Але це не точно», - сказала вона.
Також про плани київської влади почати велике будівництво в історичному центрі Києва в своєму Facbook заявила активістка Євгенія Кулеба.
«Кілька людей, серед них експерти, повідомили про ідею мера Віталія Кличка побудувати підземний паркінг під Михайлівською площею. Нещодавно я близько години спілкувалася на цю тему з міським головою, пояснила всі ризики і негативні сторони це ідеї», - розповіла вона.
Також активістка запропонувала «зафіксувати значення Михайлівській площі і історії, яку вона несе для українців з усього світу».
«Думаю, чиновники повинні усвідомлювати, що саме вони планують зруйнувати. Чому для будівництва парковки вони обрали саме Михайлівську площу, яка:
1. "Культурний шар "Місто Ярослава";
2. Ремісничий район стародавнього Києва - культурний пласт "міста Ізяслава Святополка";
3. Охоронна зона об'єкта всесвітньої спадщини: "Київ: собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра";
4. Історичний ландшафт Київських гір і долина Дніпра;
5. Саме на Михайлівській площі 30 листопада 2013 року зібралося близько 20 000 киян після побиття студентів;
6. Саме Михайлівський монастир став притулком для поранених і вбитих, місцем докладання зусиль тисяч людей, які приносили медикаменти, їжу, воду...», - підкреслила активіст.
У зв'язку з планами столичної влади на Михайлівській площі заплановано акцію «Урочисте відкриття Свято-Михайлівської парківки», щоб «поліпшити життя тим, для кого Михайлівська площа стала улюбленим місцем паркування під заборонним знаком: співробітникам МЗС, прокуратури, міського управління МВС, апеляційного суду Київської області, Дипломатичної Академії, офісу СКМ».



Активісти планують «в тестовому режимі» розгорнути шиномонтаж, автомийку, автозаправку, центр автострахування та продажу майбутніх паркомісць.
«В акції візьмуть участь княгиня Ольга, апостол Андрій Первозванний, святі рівноапостольні Кирило і Мефодій. На акції будуть присутні міські активісти, які працюють "за Спасибко", - іронічно йдеться в планах акції.
Більше про будівництво в історичному центрі Києва дивіться на ONLINE.UA в блозі Міріам Драгіної.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?