У ЦВК чітко назвали умови виборів на окупованому Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

У ЦВК чітко назвали умови виборів на окупованому Донбасі

У ЦВК чітко назвали умови виборів на окупованому Донбасі
Джерело:  online.ua

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера вважає, що для проведення виборів на Донбасі потрібно виконати Мінські угоди, зокрема, забезпечити людям безпеку.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За словами представника ЦВК, українське законодавство базується на п'яти основних принципах, порушення хоча б одного з них неприпустимо.
"Я погоджуся з позицією Романа Безсмертного (колишнього представника України на переговорах щодо Донбасу в тристоронній групі в Мінську, - ONLINE.UA), що Мінські домовленості - це певна філософія. Один пункт без іншого існувати не може. Їх треба сприймати в комплексі і читати між рядків. Там написано, що вибори проводяться за українським законодавством. Що таке українське законодавство? Воно базується на певних міжнародних принципах - загальне, рівне і пряме виборче право, таємне голосування і свобода виборів. Недотримання хоча б одного з п'яти принципів неприйнятно для України. Більш того, це неприйнятно для Ради Європи", - пояснив він.

Читайте також: В ійна на Донбасі: Лукашенко зробив гучні заяви про вибори і розмову з Путіним
Магера також нагадав, що Мінські угоди поки виконує тільки Україна.
"Щоб вибори були виборами не за назвою, а за змістом, потрібні передумови. Вони полягають в питанні безпеки. Якщо немає безпеки, немає таємниці голосування, немає і вільних виборів. Як виконати угоди? Це все залежить, в першу чергу, від РФ і маріонеткових режимів в Донецьку і Луганську. Будуть дотримані положення цих домовленостей, українська сторона виконає свою частину зобов'язань. Поки Мінські домовленості виконує тільки Україна. Одностороннього виконання не буде", - сказав заступник голови ЦВК.
Більше читайте на ONLINE.UA: Вибори на Донбасі можливі тільки при дотриманні п'яти принципів - заступник голови ЦВК

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?