У ЦВК названо умову скасування скандальної реєстрації Клюєва та Шарія
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЦВК названо умову скасування скандальної реєстрації Клюєва та Шарія

У ЦВК названо умову скасування скандальної реєстрації Клюєва та Шарія
Джерело:  online.ua

Вчорашня акція протесту проти реєстрації кандидатами в народні депутати колишнього глави Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва та проросійського пропагандиста Анатолія Шарія призвела до несподіваної активності з боку чиновників. Вже через три години після мітингу на Майдані Незалежності кілька представників влади висловили ініціативу переглянути рішення ЦВК, незважаючи на постанову Верховного суду.

Зокрема, пропозицію ще раз розглянути рішення про реєстрацію Клюєва та Шарія висловила член ЦВК Ірина Єфремова.

«…Вважаю справою честі ЦВК повернутися до цього питання, витребувати ще раз документи, що підтверджують відсутність цих громадян на території України протягом п'яти років, і зняти з реєстрації панів Клюєва та Шарія!», – пише Єфремова у своєму Facebook.

Сьогодні вранці про необхідність переглянути скандальне рішення заявив глава МВС Арсен Аваков. Незважаючи на те, що міністр зараз знаходиться у Канаді в складі офіційної української делегації, Аваков знайшов час провести селекторну нараду з підлеглими у Києві «по ситуації, що склалася». Після неї міністр заявив, що «направив до ЦВК лист», в якому підтвердив, що Клюєв А.П. не проживав на території України протягом останніх 5 років. Аваков теж висловив сподівання, що одіозного топ-чиновника режиму Януковича не допустять до виборів.

За версією народного депутата Мустафи Найєма, «вирішальну роль в реєстрації Андрія Клюєва на виборах зіграв Верховний суд, а не Центрвиборчком. Це рішення особисто лобіював і забезпечив глава Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Михайло Смокович».

В ході вчорашньої акції протесту на Майдані Незалежності, в якій прийняло участь кілька сотень людей, відбулась сутичка між прихильниками та противниками екс-президента Порошенка. Також, за даними «Цензор.Нет», було зафіксовано ще кілька сутичок між прихильниками Шарія, які прийшли на акцію з метою провокації, та мітингувальниками. Поліція діалогу припинила подальшу ескалацію конфлікту.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому схожа акція протесту відбулась у КНУ ім. Шевченка. Студенти та активісти протестували проти призначення Андрія Портнова професором університету. В результаті їм вдалося змусити ректора КНУ скасувати власне розпорядження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?