У ЦВК розповіли, як не дати Криму, Донбасу і депутатам з "болота" вплинути на роботу Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЦВК розповіли, як не дати Криму, Донбасу і депутатам з "болота" вплинути на роботу Ради

У ЦВК розповіли, як не дати Криму, Донбасу і депутатам з "болота" вплинути на роботу Ради
Джерело:  online.ua

Заступник голови ЦВК Андрій Магера вважає, що депутати Верховної Ради повинні обиратися тільки за списками партій, оскільки мажоритарники дестабілізують коаліцію і уряд.
Про це Магера розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"В умовах нерозвиненої політичної структури суспільства змішана або парламентсько-президентська система сприяє політичній структуризації парламенту, створює кращі передумови для створення коаліції, а значить - і більш стійкого уряду в умовах парламентської моделі. Я добре ставлюся до багатьох мажоритарників, але в політологічному сенсі вони - "болото". Тому в парламенті весь час буде певний рух, який дестабілізує коаліцію і уряд", - сказав він.
Читайте також: У ЦВК чітко назвали умови виборів на окупованому Донбасі
Заступник голови ЦВК нагадав, що через окупацію Криму і частини Донбасу в парламенті не вистачає трьох десятків депутатів.
"АР Крим, Севастополь, частина Донецької та Луганської областей знаходяться під окупацією. Як наслідок, майже 30 депутатів не може бути обрано за існуючою пропорційно-мажоритарною системою", - сказав Магера.
"Пропорційна виборча система дозволить вибрати конституційний склад Верховної Ради", - додав він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Водіїв і коханок в списках ніколи не було надто багато - Андрій Магера про вибори і "болото" в Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?