У ЦВК відверто розповіли про терміни виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЦВК відверто розповіли про терміни виборів на Донбасі

У ЦВК відверто розповіли про терміни виборів на Донбасі
Джерело:  ЛІГА.net

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера розповів, що проведення виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей наразі неможливе.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ліга.net.
"Для того, щоб проводити там вибори, крім політичного рішення, на цих територіях повинні бути створені всі необхідні умови. Не можна забувати, що на цих територіях вже два роки не функціонує державний реєстр виборців. А його перевірка і відновлення - це дуже серйозна і кропітка робота. Потрібно перевірити, в якому стані перебувають приміщення держреєстру, як там зі зв'язком і комунікаціями, чи можливо убезпечити інформацію реєстрів від стороннього втручання. Сьогодні ми всього цього не знаємо", - сказав Магера.
Він зазначив, що для проведення виборів потрібно забезпечити доступ на окуповані території українських ЗМІ.
"Крім того, гостро стоїть питання формування виборчих комісій, діяльності політичних партій і доступу українських ЗМІ. Щоб не Пушилін або хто там ще вирішували: які партії і яких журналістів допускати на вибори. Ну і питання безпеки - перекриття кордону з РФ, роззброєння бойовиків. Без реалізації всіх цих вимог проводити вибори неможливо. Якщо ми вже проводимо вибори, то це повинні бути вибори, а не імітація. Або хрестик або труси, як говориться у відомому анекдоті", - заявив заступник голови ЦВК.
Він вважає, що провести вибори на Донбасі сьогодні не можна ніяк.
"Сьогодні не можна. І через рік буде не можна. Думаю, процес буде розтягнутий більш ніж на два роки. І це оптимістичний сценарій. Якщо дострокові вибори в Раду відбудуться через рік-півтора, звичайно ж, на окупованих територіях вони не пройдуть", - підкреслив Магера.
Раніше повідомлялося, що у президента РФ Володимира Путіна більше не зацікавлені в проведенні виборів на окупованих бойовиками територіях Донбасу, оскільки Москва всіляко перешкоджає досягненню відповідних домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?