У Туреччині розповіли, про що Зеленський буде говорити з Ердоганом
Категорія
Україна
Дата публікації

У Туреччині розповіли, про що Зеленський буде говорити з Ердоганом

У Туреччині розповіли, про що Зеленський буде говорити з Ердоганом
Джерело:  QHA

Головними темами переговорів Президента України Володимира Зеленського в Туреччині стануть питання оборонної сфері, культурні відносини, діаспорна співпраця та дипломатичні відносини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на турецьку агенцію новин QHA.

Зокрема, як стверджують місцеві журналісти, під час візиту до Туреччини 7-8 серпня український лідер планує домовитися з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом про подальшу співпрацю в оборонній промисловості. У поїздці Зеленського супроводжуватиме національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який нещодавно був обраний до Верховної Ради за списком «Європейської солідарності».

Українська і турецька сторони вже досягли високого рівня співпраці в оборонній галузі. Це стосується розвитку ВМС обох країн, закупівлі Україною турецьких бойових безпілотників, ракетних комплексів, літаків та іншої техніки.

За даними QHA, Зеленський має намір покращити якість доріг в Україні, взявши приклад з дорожньої системи Туреччини. Тому питання залучення турецьких підрядників для будівництва українських автомагістралей теж буде розглядатися на двосторонніх переговорах.

Крім цього, обидва президенти обговорять проблеми, пов’язані з російською окупацією Криму. Після цього у Стамбулі Володимир Зеленський зустрінеться з Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

Нагадаємо, що після перемоги на виборах президента у квітні цього року Володимир Зеленський на кілька днів відвідав Туреччину з метою відпочинку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?