У Туреччині заарештували депутатів парламенту: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині заарештували депутатів парламенту: з'явилися подробиці

У Туреччині заарештували депутатів парламенту: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Турецькі силовики затримали 16 депутатів парламенту, обраних від опозиційної Партії демократії народів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


У числі затриманих - віце-спікер парламенту Туреччини Первін Булдан, а також співголови партії Селахаттін Демірташ і Фіген Юкседаг.


Серія арештів проходить одночасно в декількох містах Туреччини, в тому числі в Анкарі, Діярбакирі і Мардіні на сході країни, повідомив російському агентству РІА Новини неназваний представник опозиційної партії.


Раніше турецька влада неодноразово звинувачувала Партію демократії народів в зв'язках з радикальною Робочою партією Курдистану (РПК), яка бореться за створення в Туреччині курдської автономії. Влада Туреччини на чолі з президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом вважає цю партію терористичною.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори зі своїм турецьким колегою Реджепом Ердоганом, в ході яких лідер Туреччини зробив ряд неприємних для Росії заяв.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?