У Туреччині закінчилися вибори президента. Ердоган роздавав гроші на виборчій дільниці — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині закінчилися вибори президента. Ердоган роздавав гроші на виборчій дільниці — відео

У Туреччині закінчилися вибори президента. Ердоган роздавав гроші на виборчій дільниці — відео
Джерело:  online.ua

28 травня у Туреччиі відбувся другий тур виборів президента, який є першим для країни. За почаду лідера країни змагаються чинний президент Реджеп Таїп Ердоган та опозиціонер Кемаль Киличдароглу.

Джерело: The Guardian

Ердоган роздавав гроші виборцям під час другого туру

Чинний президент Реджеп Таїп Ердоган роздавав людям банкноти вартістю 200 лір (близько 370 грн) на виборчій дільниці, де він сьогодні голосував.

Він це робить не вперше – 14 травня, під час першого туру виборів, він роздавав дітям подарунки, іграшки та гроші у Стамбулі.

Окрім цього, він це робив також у південно-східній провінції Адияман, яка постраждала від лютневого землетрусу.

Закони Туреччини забороняють кандидатам агітувати в день виборів. Органи нагляду за виборами в країні ще не звернули увагу на роздачу грошей Ердоганом.

Суперником Ердогана у другому турі виборів є Кемаль Киличдароглу.

Зазначимо, що перемога Ердогана продовжить його правління на третє десятиліття.

Президентські вибори, що тривають у Туреччині, багато хто описує як одні з найбільш вагомих у сучасній історії країни. Це тому, що вони відбуваються незабаром після руйнівного землетрусу, який забрав життя понад 50 тис загиблих у країні та спричинив подальше падіння валюти країни щодо долара.

Хто перемагає у другому турі президентських виборів у Туреччині

О 17:00 28 травня у Туреччині закрилися виборчі дільничі. За підсумком розкриття 35,8% виборчих урн Ердоган набирає 58%, опозиціонер Кемаль Киличдароглу — 42%.

14 травня у Туреччині пройшли парламентські та президентські вибори. У 600-місному парламенті Партія справедливості та розвитку Ердогана та її союзники отримали найбільше місць, 321, тоді як опозиція отримала 213, а 66 місць, що залишилися, дісталися прокурдському альянсу.

Під час президентських виборів у Вищій виборчій раді Туреччини Ердоган отримав 49,51% голосів, а його суперник Киличдароглу – 44,88%.

Третій кандидат, ультранаціоналіст Сінан Оган, набрав 5,17%, що не дозволило ні Килічдароглу, ні Ердогану переступити за межу 50%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?