У Туреччині збільшилася кількість кіберзлочинів на тлі припливу айтівців з РФ — FT
Категорія
Технології
Дата публікації

У Туреччині збільшилася кількість кіберзлочинів на тлі припливу айтівців з РФ — FT

У Туреччині збільшилася кількість кіберзлочинів на тлі припливу айтівців з РФ — FT
Джерело:  online.ua

Хакери-емігранти, які тікають від мобілізації в РФ, спричинили сплеск кіберзлочинності у Туреччині. Злочини пов’язані з викраденими фінансовими даними.

Джерело: Financial Times

Російські хакери у Туреччині крадуть персональні дані

Тисячі чоловіків, багато з яких були інженерами-програмістами, втекли з Росії до Туреччини у вересні минулого року після того, як президент Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію.

Деякі з них, за словами турецьких поліцейських і дослідників безпеки, звернулися до онлайн-шахрайства, щоб утримувати себе, об’єднавшись із визнаними турецькими колегами.

Вони почали наповнювати онлайн-ринок десятками мільйонів нещодавно вкрадених особистих облікових даних. Це спонукало турецьку поліцію провести розслідування.

Вони сказали, що останнього місяця кіберзлочинці використовували вміння один одного для створення картелів, які знищують монополії більш відомих традиційних російських і білоруських банд хакерів.

Ці новостворені угруповання намагаються не полювати на турків, щоб звести до мінімуму контроль з боку місцевої влади.

Як росіяни викрадають особисті дані

Дані збираються звичайним шкідливим програмним забезпеченням, яке, здається, уникає більшості відомих антивірусних програм.

Спеціаліст з інформаційної безпеки Ошер Ассор з Auren Cyber Israel вважає, що зловмисне програмне забезпечення під назвою Redline випадково завантажується людьми, які використовують нелегальні веб-сайти для гри у відеоігри або піратські версії популярного програмного забезпечення.

Redline викрадає файли cookie або невеликі фрагменти ідентифікаційного коду, які зберігаються в браузерах людей, дозволяючи хакерам видавати себе за жертву в Інтернеті та навіть копіювати кредитні картки, які люди зберігають у полегшити покупки в Інтернеті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?