У вас є 13 днів — опозиція поставила останній ультиматум Лукашенку
Категорія
Політика
Дата публікації

У вас є 13 днів — опозиція поставила останній ультиматум Лукашенку

У вас є 13 днів — опозиція поставила останній ультиматум Лукашенку
Джерело:  online.ua

13 жовтня головна суперниця білоруського диктатора та очільниця опозиції республіки Світлана Тихановська неочікувано для всіх оголосила ультиматум нелегітимному президенту країни Олександру Лукашенку. За її словами, якщо до 25 жовтня він добровільно не залишить президентський пост і не звільнить усіх політичних бранців, то вона зробить все можливе, щоб розпочався загальнонаціональний страйк. Варто звернути увагу на те, що рішуча погроза політикині прозвучала зразу ж після того, як режим диктатора офіційно заявив, що готовий застосовувати спецзасоби та бойову зброя проти мітингарів, які виходять на вулиці країни, щоб виразити свою незгоду з політикою офіційного Мінську. Світлана Тихановська зазначила, що Лукашенко уже перетнув межу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис політикині у Телеграм.

"Минуло два місяці політичної кризи, насильства і беззаконня — і з нас годі. 25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум. У режиму є 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги:

Лукашенко повинен оголосити про відставку.Насильство на вулицях має зупинитися повністю.Усі політв'язні повинні бути звільнені.

Якщо до 25 жовтня наші вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним Ультиматум. І 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах. У вас є 13 днів, щоб виконати три умови. У нас є 13 днів, щоб підготуватися, і весь цей час білоруси будуть продовжувати свій мирний і наполегливий протест", — наголосила Світлана Тихановська.

Лідерка опозиції звернула увагу на те, що команда Олександра Лукашенка робить усе можливе та неможливе, щою паралізувати життя республіки, не усвідомлюючи той факт, що Білорусь сильніше, ніж режим.

"Раз ви чекали наказу — то ось наказ. І термін його виконання — до 25 жовтня", — звернулася до білоруського диктатора Тихановська.

Що важливо розуміти, під час акцій протесту в Білорусі 11 жовтня силовики режиму затримали понад 700 людей. Окрім того, дуже багато раз вони застосовували водомети і світлошумові гранати.

Як повідомляв ONLINE.UA, що Європейський Союз оперативно відреагував на нове безсоромне рішення Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?