У Великій Британії скандал: прем’єру Борису Джонсону загрожує в’язниця
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії скандал: прем’єру Борису Джонсону загрожує в’язниця

У Великій Британії скандал: прем’єру Борису Джонсону загрожує в’язниця
Джерело:  Daily Mail

Прем’єр-міністр Великої Британії обіцяє порушити закон – він категорично відмовляється просити у керівництва ЄС чергову відстрочку на «Брекзіт». Однак тепер проти Джонсона виступають не тільки представники опозиції, але й рідна Консервативна партія. Тому позиції керівника уряду зараз дуже слабкі. Не виключено, що Джонсона можуть відправити у відставку.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail, голова британського Кабміну наполягає на тому, що його країна повинна вийти з Європейського Союзу до 31 жовтня, без жодних відстрочок.

Борис Джонсон зазначив, що ні в якому разі не буде просити Євросоюз перенести дату «Брекзіт»

«Я б вважав за краще лежати мертвим в канаві», – заявив прем’єр і додав, що затримка виходу з ЄС «абсолютно безглузда».

На вчорашньому засіданні парламенту більшістю голосів було прийнято резолюцію, яка забороняє уряд виходити з ЄС без підписання угоди. Депутати вимагають від Джонсона просити Брюссель про чергову відстрочку – до 31 січня 2020 року. Протягом цього часу уряд має заключити з Євросоюзом угоду, яка врегулює питання перетину кордону з Ірландією.

План Бориса Джонсона провести 15 жовтня дострокові вибори теж провалився. Проти цього рішучо виступили не тільки члени Палати громад, але й шотландські та валлійські націоналісти, які обіцяють заблокувати «незаконні вибори».

Тепер у прем’єр-міністра є два шляхи: виконати вимогу парламенту або подати у відставку. Самовільний вихід Британії з ЄС загрожує Джонсону в’язницею за порушення законодавства.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, коли відбудеться зустріч прем’єра Великої Британії Джонсона із Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?