У Великій Британії за рекордну суму продали меню першого обіду на "Титаніку"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії за рекордну суму продали меню першого обіду на "Титаніку"

У Великій Британії за рекордну суму продали меню першого обіду на "Титаніку"
Джерело:  BBC

На одному з британських аукціонів під назвою Henry Aldridge & Son пішло з молотка меню першого обіду, який подавався на затонулому лайнері "Титанік". Його придбав колекціонер за рекордну суму - 100 тисяч фунтів стерлінгів (140 тисяч доларів).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Організатори аукціону розповіли, що дане меню з "Титаніка" є одним з найрідкісних у світі. На сьогоднішній день відомо лише про існування ще одного примірника обіднього меню затонулого лайнера того дня, але він був проданий ще в 2004 році за 40 тисяч доларів.

Повідомляється, що перший обід на затонулому "Титаніку" був поданий 2 квітня 1912 року для офіцерів під час ходових випробувань лайнера. В меню тодібули: яловичий бульйон і курячий суп на перше, смажена курка, ягня і шинка зі шпинатом в якості основного блюда, горошок, цвітна капуста і варена картопля на гарнір, пудинг, королівські груші, тістечка і кава на десерт.

Власником даного примірника меню з "Титаніка" став офіцер Чарльз Лайтхоллер, який вижив під час катастрофи лайнера. Перед відправкою в круїз 10 квітня він передав це меню своїй дружині, завдяки чому воно збереглося до сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, "Титанік" затонув в ніч на 15 квітня 1912 роки після зіткнення з айсбергом під час свого першого рейсу. Загинули майже півтори тисячі пасажирів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стали відомі несподівані причини катастрофи на "Титаніку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?