У Венедіктової озвучили екстрене попередження через дії команди Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

У Венедіктової озвучили екстрене попередження через дії команди Путіна

У Венедіктової озвучили екстрене попередження через дії команди Путіна

Кримчани дедалі частіше отримують термінові попередження від офіційного Києва.Так, нещодавно постійний представник глави держави Володимира Зеленського у Криму Антон Кориневич заявив, що в найближчому майбутньому ситуація з водою в окупованому Криму може суттєво погіршитися. Команда очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової також б'є на сполох, оскільки переконана, що забруднення довкілля на півострові та порушення поплічниками Володимира Путіна екологічних норм під час будівництва Керченського моста загрожують регіональною екологічною катастрофою. Про це попередив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов в інтерв’ю  ZN.UA, передає ONLINE.UA.

"У прокуратурі Криму здійснюється процесуальне керівництво в 6 кримінальних провадженнях за 15 фактами забруднення довкілля, незаконного видобутку корисних копалин. Зокрема тут ідеться й про порушення екологічних норм під час будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Згідно з висновками українських учених, це все загрожує регіональною екологічною катастрофою", — підкреслив представник ОГП.

Окрім того, український посадовець звернув увагу на те, що Азовське море може перетворитися на Чорноморську затоку з усіма наслідками, які звідси випливають. Як стверджує Гюндуз Мамедов, незаконний видобуток піску, до прикладу, спровокує знищення об'єктів археологічної спадщини. За словами члена команди Ірини Венедіктової, стали нормою незаконні масштабні роботи з так званої реконструкції Ханського палацу або археологічні розкопки на території Генуезької фортеці.

В ОГП також звернули увагу на те, що у офіційного Києва немає оцінки залишків природних копалин до окупації і взагалі методики визначення збитків, яких завдано Україні під час окупації. Мамедов підкреслив, що у згаданих кримінальних провадженнях збитки оцінено в один трильйон гривень, однак станом на сьогодні вони вже можуть бути набагато більші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що постійний представник України в Організації Об’єднаних Націй Сергій Кислиця поділився зі світом моторошною правдою про окупацію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?