У Вінниці викрита схема виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації — СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Вінниці викрита схема виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації — СБУ

У Вінниці викрита схема виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації — СБУ
Джерело:  online.ua

СБУ у Вінниці викрило схему виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації. Вартість послуги оцінювалася від 3 до 10 тис доларів США.

Джерело: СБУ

СБУ у Вінниці викрило схему ухиляння від мобілізації

Контррозвідка Служби безпеки спільно з Нацполіцією ліквідувала у Вінниці масштабну схему нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.

Затримано організатора оборудки – посадовця місцевого лікувально-діагностичного центру, який залучив до незаконної діяльності більше ніж 10 осіб. Насамперед – чиновників обласної ВЛК.

За гроші організатор схеми пропонував потенційним призовникам уникнути мобілізації та втекти за кордон. Їм надавалися фіктивні документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Вартість таких "послуг" – від 3 до 10 тис доларів США, в залежності від "складності" діагнозу і терміновості його "встановлення".

Встановлено понад 200 епізодів вчинення злочину

Після отримання "замовлення" зловмисник звертався до своїх спільників з місцевої військової медкомісії, які фальсифікували медичні висновки про стан здоров’я їхніх клієнтів.

Співробітники СБУ встановили понад 200 епізодів вчинення злочину з боку організатора схеми та його спільників.

Головного фігуранта справи затримано "на гарячому" під час передачі йому нової суми неправомірної вигоди.

Фото: ssu.gov.ua

При обшуках в автомобілі, а також за місцем роботи і проживання затриманого виявлено гроші, одержані корупційним шляхом; документи, чорнові записи і комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Може бути додаткова кваліфікація справи – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників оборудки.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?