У Вірменії зізналися, чому зважилися на мир з Азербайджаном
Категорія
Світ
Дата публікації

У Вірменії зізналися, чому зважилися на мир з Азербайджаном

У Вірменії зізналися, чому зважилися на мир з Азербайджаном
Джерело:  online.ua

Вірменський уряд узгодив мирні домовленості з Азербайджаном для завершення війни за Нагірний Карабах. Прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян, який підписав документ, розкрив нарешті причини такого кроку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеозвернення політика.

За його словами, напередодні він отримав ґрунтовні рекомендації від військового командування.

"Армія говорила, що потрібно зупинитися. Тому що у нас є питання, перспектив їх вирішення немає, або ресурс виявився вичерпаний", - наголосив Пашинян.

Головною проблемою він назвав недоліки мобілізаційної системи республіки.

"Практика показала, що цивільні, на жаль, не настільки готові повноцінно брати участь в бойових діях, вони швидко втрачають боєздатність, що створює проблеми", - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, так звана мирна угода між Баку та Єреваном підписана у ніч на вівторок, 10 листопада. Вона передбачає повне припинення вогню зі згаданого дня, а також поступове виведення вірменських підрозділів з де-юре азербайджанського регіону.

Станом на 10 листопада сторони конфлікту мають право зберігати позиції, які вони утримують.

Іншою стороною договору стала Росія — його підписав президент Володимир Путін. У Нагірний Карабах як мінімум на наступні 5 років вводять миротворців з РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Вірменії наголосив, що для нього це було"дуже і дуже важке" рішення. За словами політика, він ухвалив його "у результаті глибокого аналізу військової ситуації та оцінки людей, які найкраще її знають". Пашинян переконаний, що наразі це найкраще можливе рішення ситуації, що склалася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?