У витоку таємних документів США може бути винний співробітник військової бази — WP
Категорія
Світ
Дата публікації

У витоку таємних документів США може бути винний співробітник військової бази — WP

У витоку таємних документів США може бути винний співробітник військової бази — WP
Джерело:  online.ua

Журналісти знайшли ймовірного винуватця у витоку секретних документів США. Він є працівником військової бази та "любителем зброї", який поділився цими документами зі своїми онлайн-друзями.

Джерело: The Washington Post

Хто опублікував секретні документи США в інтернеті

Видання пише, що група з приблизно двох десятків — переважно чоловіків і хлопців — у 2020 році сформувала клуб на платформі Discord, яка популярна серед геймерів.

Їх об’єднала "любов до зброї, військового спорядження та Бога".

Минулого року чоловік, якого дехто називає OG, опублікував повідомлення, наповнене дивними абревіатурами та жаргоном. Чоловік стверджував, що знає секрети, які уряд "приховує від звичайних людей".

Видання поспілкувалося з друзями чоловіка, які сказали, що він публікував майже дослівні стенограми секретних розвідувальних документів, які, за словами OG, він приніс додому зі своєї роботи на «військовій базі», яку відмовився назвати.

Чоловік стверджував, що він проводить принаймні частину свого дня в приміщенні під охороною, де заборонено використовувати мобільні телефони та інші електронні пристрої.

OG розповів групі, що він годинами працював над секретними документами, щоб поділитися ними зі своїми супутниками на сервері Discord.

Він хотів «тримати нас в курсі». Він розумна людина. Звісно, він знав, що робив, коли публікував ці документи. Це не були випадкові витоки будь-якого роду, - сказав один з онлайн-знайомих чоловіка.

Обидва знайомих чоловіка сказали, що знають справжнє ім'я OG, а також штат, де він живе і працює, але відмовилися поділитися цією інформацією, поки ФБР шукає джерело витоку.

Друзі показали виданню відео з чоловіком, якого називають OG.

Він стоїть на стрільбищі в захисних окулярах, навушниках і тримає велику гвинтівку. Він викрикує серію расистських та антисемітських образ у камеру, а потім стріляє в ціль кількома пострілами.

Як довго підозрюваний публікував секретні документи

OG ділився кількома документами на тиждень, починаючи з кінця минулого року. Протягом місяців OG регулярно завантажував сторінку за сторінкою секретні оцінки США.

Знайомий чоловіка сказав, що OG не був ворожим до уряду США, і він наполягав, що не працює в інтересах будь-якої країни.

Він не російський оперативник. Він не є українським оперативником, - сказав один зі знайомих.

OG також говорив про Сполучені Штати, а особливо про правоохоронні органи та розвідувальне співтовариство, як про зловісну силу, яка прагне пригнічувати своїх громадян і тримати їх у невіданні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?