У ВООЗ назвали нові терміни завершення пандемії COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ назвали нові терміни завершення пандемії COVID-19

У ВООЗ назвали нові терміни завершення пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники ВООЗ очікують, що вже у наступному році пандемія COVID-19 може завершитись, а коронавірусна інфекція, що її спричинила, стане сезонним респіраторним захворюванням.

Джерело:  Reuters

Прогнози щодо завершення пандемії COVID-19

Зокрема, у ВООЗ розраховують на розробку вакцин другого та третього покоління для боротьби з COVID-19.

Ми сподіваємося, що це захворювання стане відносно легким і ми зможемо його легко лікувати, - підкреслив головний експерт ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан.

За словами очільника ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса, влада Китаю, звідки інфекція поширилася по всьому світу, повинна надати інформацію, пов'язану з виникненням коронавірусу.

Тедрос Аданом Гебреісус (фото - wikimedia.org)

На думку голови ВООЗ, якщо вдасться максимально знизити передачу вірусу, пандемії можна буде покласти край.

При цьому фахівці підкреслюють, що новий штам коронавірусу Омікрон, який є більш заразним за своїх попередників, створює надзвичайну загрозу і може значно ускладнити зусилля по завершенню пандемії.

Гебреісус підкреслив, що Омікроном можуть інфікуватись також ті, хто до цього вакцинувався.

Він також зазначив, що у 2021 році від COVID-19 у світі померли 3,3 млн осіб, що перевищує загальну кількість померлих минулого року від ВІЛ, малярії та туберкульозу разом узятих.

За весь час пандемії COVID-19 у всьому світі від ускладнень, викликаних хворобою, померло 5 млн 600 тис людей.

Наразі у всьому світі хворіє порядка 22 млн 863 тис 377 чоловік.

Загроза штаму Омікрон

За словами головного лікаря-інфекціониста Ольги Голубовської, найбільш уразливими для нового штаму Омікрон залишаються літні люди у віці за 65 років.

Голубовська підкреслила, що заразність штамом Омікрон настільки висока, що у деяких країнах динаміка кривої захворюванності цілком вертикальна.

Інфекціоніст підкреслила, що новий штам коронавірусної інфекції буде бити по вразливим та незахищеним категоріям населення, у зв’язку з чим Голубовська закликала українців проходити вакцинацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?