У ВООЗ попередили про ймовірність появи нового штаму COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У ВООЗ попередили про ймовірність появи нового штаму COVID-19

У ВООЗ попередили про ймовірність появи нового штаму COVID-19
Джерело:  online.ua

У США та у багатьох країнаї Європи почали відміняти карантинні обмеження, про те представники ВООЗ рекомендують робити це дуже обережно, адже існує ризик появи нового небезпечного штаму COVID-19 оскільки пандемія поки що далека від завершення.

Джерело:  The Guardian

У ВООЗ побоюються появи нового штаму COVID-19 

Зокрема, науковці вимагають від урядів європейських країн та США докази того, що більшість карантинних обмежень можна скасувати.

Так, на думку епідеміолога з Единбурзького університету Марка Вулхауса, окрім "Омікрону" найближчим часом можуть з'явитись декілька нових штамів коронавірусної інфекції.

При цьому фахівці не можуть наперед знати, які саме мутації будуть нести в собі нові штами коронавірусної інфекції.

За словами доктора Девіда Набарро, ніхто не знає, як само будуть вести себе нові штами коронавірусу.

Спеціаліст підкреслює, що майбутні штами можуть опинитись доволі легкими, або надзвичайно патогенними.

У ВООЗ продовжують говорити, що до кінця пандемії ще дуже довго. Девід Набарро закликає владу держав враховувати те, що різко може збільшитися кількість заражених людей, які потребуватимуть негайної медичної допомоги.

Фахівці з ВООЗ наголошують, що коронавірусна інфекція занадто швидко мутує, тому поява нових штамів дуже ймовірна.

Чи врятує світ вакцинація від COVID-19 

За інформацією науковців з Масачусетської лікарні, більшість з тих, хто вакцинувався від COVID-19, або переніс хворобу, мають доволі стійкий Т-клітинну імунну відповідь, яка здатна побороти штам "Омікрон".

Зокрема, це надає захист від розвитку важкої форми захворювання на COVID-19.

Серед 76 учасників спеціального дослідження віком від 37 до 60 років були як вакциновані, так і ті, хто переніс хворобу.

Фото - Flickr.com

За результатами досліджень вдалось встановити, що присутні у крові добровольців Т-клітини здатні розпізнавати характерний для штаму "Омікрон" S-білок.

При тому, що цей штам коронавірусу має у своєму складі характерні мутації, що дозволяють йому обходити T-клітинний імунітет.

Вчені вважають, що існує ймовірність того, що в майбутньому S-білок мутує так, що коронавірус зможе повністю уникати Т-клітинного імунітету хронічного типу у всіх людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?