У ВООЗ розповіли про новий надзвичайний тест на коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ розповіли про новий надзвичайний тест на коронавірус

У ВООЗ розповіли про новий надзвичайний тест на коронавірус
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила створення нового тесту на коронавірус COVID-19, який стане більш зручним у використанні. Новий засіб перш за все стане здобутком для регіонів, яким бракує серйозного лабораторного обладнання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За словами гендиректора організації Тедроса Аданома Гебрейесуса, новий тест дозволяє отримати позитивний чи негативний результат вже за 15-30 хвилин. Його вартість сягає лише 5 доларів США за одиницю.

Представники ВООЗ планують у наступні 6 місяців придбати до 120 мільйонів екземплярів нової розробки, їх розподілятимуть поміж країн з низьким чи середнім рівнем доходів.

"Це дозволить розширити тестування, особливо у важкодоступних районах, де немає лабораторій або достатньо підготовлених медичних працівників для проведення тестів способом ПЛР", - пояснив Гебрейесус.

Нагадаємо, станом на кінець вересня кількість діагнозів COVID-19 по всьому світу сягнула 33 мільйонів, показник смертності досяг приголомшливого значення у мільйон жертв від ураження інфекцією.

Поширення вірусу серед країн, які не можуть забезпечити повномасштабне тестування громадян через скрутну економічну ситуацію, у ВООЗ раніше називали однією з головним проблем. Експерти пояснили такі висновки тим, що пандемію необхідно здолати всюди, а у таких державах інфекція може зберігатися довго, навіть коли інші все стабілізували ситуацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські вчені з Г'юстона, штат Техас, які дослідили 5 000 геномів коронавірусу COVID-19, запанікували через нову масштабну проблему — вони дійшли висновку, що новий, більш заразний, штам коронавірусної хвороби починає домінувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?