У яких містах та районах України оголосили "червоний" рівень небезпеки - важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

У яких містах та районах України оголосили "червоний" рівень небезпеки - важливі дані

У яких містах та районах України оголосили "червоний" рівень небезпеки - важливі дані
Джерело:  online.ua

21 серпня Міністерство охорони здоров'я повідомило українцями важливу новину - у відомстві наголосили, що 14 районів та міст України опинилися у "червоній" зоні епідемічної небезпеки, 75 — у "помаранчевій" та 106 — у "жовтій". Цю інформацію вже підтвердив очільник відомства Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ. Чиновник також нагадав, що, згідно з умовами адаптивного карантину, раз на тиждень відбувається засідання комісії ТЕБ та НС, на якому встановлюються рівні епідемічної небезпеки. Варто звернути увагу на те, що засідання проводиться у четвер ввечері, а прийняті рішення запроваджуються з 00:00 годин понеділка. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"Вчора були прийняті такі рішення: 14 районів перевищили рівень захворюваності нових випадків на 100 тисяч населення за останні два тижні, тож віднесені до “червоного” рівня епідемічної небезпеки", - наголосив глава МОЗ.

Що важливо розуміти, до "червоного" рівня віднесено місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський та Рівненський район Рівненської області; місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський район Чернівецької області.

"Встановлення цих рівнів ґрунтується виключно на епідемічній ситуації, на рівні захворюваності у цих містах та районах. Ми рахуємо, виходячи з кількості нових захворювань за 14 днів на 100 тисяч населення. Це об'єктивна інформація та цифри, які впливають на встановлення карантинного рівня. Ці цифри відкриті й будь-хто може їх подивитися і самостійно порахувати", - наголосив очільник МОЗ.

Максим Степанов додав, що третій показник, за яким визначається рівень епідемічної небезпеки — це заповненість ліжок у лікарнях, визначених для прийняття хворих на COVID-19. Через цей показник, зокрема, Львівська область знаходиться у "помаранчевій зоні".

Як повідомляв ONLINE.UA, в п’ятницю, 21 серпня, в Україні зафіксували 2106 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 100 643 особи

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?