СБУ проводить обшуки в офісах "Яндексу"
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ проводить обшуки в офісах "Яндексу"

СБУ проводить обшуки в офісах "Яндексу"
Джерело:  online.ua

Співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до київського та одеського офісів російського сервісу "Яндекс Україна".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Marketingchallenge.

За словами прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, обшуки проводяться на підставі статті "державна зрада", вплив якої поширюється, у тому числі, на загрозу інформаційній безпеці країни.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком на 12-15 років з конфіскацією майна.

"У наших офісах в Києві та Одесі зараз знаходяться представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо ", - повідомили в прес-службі компанії "Яндекс".

У той же час, прес-служба запевнила, що адвокати вже виїхали до офісів компанії.

"У рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію", - запевнили у "Яндексі".

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?