У Яресько повідомили, якого курсу долара чекають у 2017 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Яресько повідомили, якого курсу долара чекають у 2017 році

У Яресько повідомили, якого курсу долара чекають у 2017 році

Міністерство фінансів України прогнозує, що зростання економіки в 2017 році складе 3%, інфляція знизиться до 8,1%, курс гривні - на рівні 27,2 грн\дол., а дефіцит бюджету складе 3% ВВП.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Заступник міністра фінансів України Роман Качур представив Кабінету міністрів Основні принципи формування бюджетної політики на 2017 рік.
«У 2017 році ми очікуємо подальшого прискорення зростання ВВП до 3%. Ми очікуємо зниження інфляції до 8,1%, зниження рівня безробіття до 8,6%, а також курс на рівні 27,2 грн\дол., - сказав Качур. - Ми очікуємо подальшої фіскальної консолідації і зменшення дефіциту держбюджету поступово - в 2017 році до 3%, в 2018-2019 роках до 2,5-2,3%. Крім того, ми очікуємо зниження держборгу в 2017 році до 66,8 млрд дол. І його скорочення надалі».
За словами Качура, ключовими завданнями бюджетної політики в 2017 році буде виконання зобов'язань перед зовнішніми кредиторами, збереження соціальної справедливості по відношенню до пільговиків, збереження соціальних гарантій для військовослужбовців, забезпечення обороноздатності країни. Крім того, Мінфін розраховує почати в 2017 році перехід до середньострокового бюджетного планування.
«Особлива увага - освіта і наука, створення опорних шкіл, концентрація витрат на пріоритетних напрямках наукової діяльності, фінансування пріоритетних проектів, - зазначив Качур. - Окремий пріоритет - відновлення Донбасу".

Нагадаємо, глава Національного банку України Валерія Гонтарєва закликала українців менше думати про курс валюти до національної валюти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?