У Яроша розповіли, чим він зайнявся б на посаді президента
Категорія
Політика
Дата публікації

У Яроша розповіли, чим він зайнявся б на посаді президента

У Яроша розповіли, чим він зайнявся б на посаді президента
Джерело:  online.ua

Учасник боїв за донецький аеропорт, глава правління Державницької ініціативи Яроша Андрій Шараскін розповів, чим би займався нардеп Дмитро Ярош, якби його обрали президентом України.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Що таке насправді держава. Яку роль відіграють громадяни України. Яка функція і роль влади, тобто які її завдання. Тому що не розуміючи завдань кожної окремої гілки влади або тих же представників громади - депутатів різних рівнів - люди їх наділяють неприродними функціями. Тому маємо ситуацію, коли, якщо ти президент - ти відповідаєш за все. Те, що чинний президент намагається все взяти в свою орбіту, на все впливати - це вже інше питання. А насправді функцій у президента не так багато", - сказав Шараскін.
Читайте також: Дмит ро Ярош: російська імперія повинна бути знищена як явище
За його словами, президент Петро Порошенко зараз безпосередньо не виконує представницькі функції і функції гаранта Конституції, а намагається контролювати всі процеси.
"Ми зараз маємо замкнуте коло повноважень, влада на себе неправомірно забирає. У США, наприклад, президент очолює виконавчу владу безпосередньо та здійснює ту політику. А у нас сьогодні - парламентсько-президентська республіка. І в українського президента є представницькі функції і функції гаранта Конституції - все. Ні тих, ні інших Порошенко поки безпосередньо не здійснює. Він намагається вручну керувати всіма процесами", - зазначив він.
Читайте також: Дмит ро Ярош: народ на Донбасі може повстати, а банди ми там розгромимо швидко
"Кіборг" розповів про те, чим би займався Ярош на посаді президента України.
"Чому ми говоримо про президентські амбіції, наприклад, Дмитра Анатолійовича (Яроша, - ONLINE.UA)? Ясно що він не буде займатися тим, чим в сучасному розумінні людей повинен займатися президент. Тому що це ненормально. Інша справа - в тих певних позиціях, які повинні бути. Коли президент - це гарант Конституції, людина, яка безпосередньо має стати цим арбітражем і гарантом прав і свобод. У цих функціях - однозначно. Але не в неприродних", - сказав він.
"Президент не може в ручному режимі керувати виконавчою владою - для цього є прем'єр-міністр. Президент - це арбітраж, обраний людьми. А у виконавчій владі повинні бути професіонали. Як у Сковороди: за його ідеєю "сродної праці", кожен повинен займатися своєю. Тому і рух, і Комітет національного дії як робочий орган руху, ми будуємо за цим же принципом", - додав Шараскін.
Більше читайте в інтерв'ю Андрія Шараскін на ONLINE.UA: Росіяни не можуть без Києва і сильно помилилися, коли зайшли військами в Україну - соратник Яроша.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?