У Яроша зізналися, яку державу мріють побудувати націоналісти
Категорія
Політика
Дата публікації

У Яроша зізналися, яку державу мріють побудувати націоналісти

У Яроша зізналися, яку державу мріють побудувати націоналісти
Джерело:  online.ua

Учасник боїв за Донецький аеропорт, глава створеного Дмитром Ярошем руху ДІЯ Андрій Шараскін (Богема) заявив, що націоналісти хочуть побудувати самостійну державу, з якою рахуватимуться.
Про це боєць розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Ніхто не буде з тобою спілкуватися, рахуватися, якщо ти слабкий і беззубий. Тим більше в світі, де, на жаль, діє не сила права, а право сили. Ми ж це бачимо. Тому - до відновлення ядерного потенціалу. Ми розуміємо, що використовувати це не варто. Але з нами повинні рахуватися", - сказав Шараскін.
Також боєць пояснив, що таке в його розумінні самостійна соборна держава.
"Самостійність - це здатність приймати рішення в інтересах свого народу. А не керуватися чужим ручним керуванням. І ми розуміємо, що самостійність може бути досягнута тільки тоді, коли ми зможемо відстояти її, відстояти своє рішення, не дати іншим впроваджувати свої інтереси і сценарії. І тут ми повинні бути самостійні економічно. І треба мати потужну армію - не для нападу, для оборони", - зазначив боєць.
Читайте також: Гройсман пообіцяв економічний прорив в Україні і назвав терміни: з'явилося відео
Він також докладно описав механізм, як Україні стати сильною державою.
"Крім того, що нашому народу хочеться щось купувати, виходити на інші щаблі розвитку, ми маємо ще й досить великий внутрішній ринок. Все-таки від 30 з копійками до 40 млн населення - це потужний внутрішній ринок. Китай став економічним дивом, тільки коли вони повністю переорієнтувалися на внутрішній ринок. Коли вони зрозуміли: почекайте, у нас мільярд населення! А якщо ми їм піднімемо зарплати - це ж купівельна спроможність зросте..! І вони підняли зарплату. А зараз у них внутрішній ринок - просто вражаючий. І тоді тільки вони почали бути найбільшими споживачами світового бетону, заліза і всього іншого. Тому що в Китаї зрозуміли, який потужний внутрішній потенціал у них є. Разом з тим і зовнішній ринок вони не відсікли. Результат - дуже серйозна наддержава", - навів приклад соратник Яроша.
"Штати зосередили фінансовий сектор і ключові активи на собі замкнули. Великі процеси, глобальні йдуть. Нам просто треба правильно зайняти свою нішу. Але над цим повинні працювати економісти світового рівня", - додав він.
Також боєць пояснив, як домогтися нових інвестицій в Україну.
"Плюс - ми повинні чітко визначити цих кінцевих бенефіціарів. У будь-якому комерційному підприємстві ще на моменті його створення чітко прописано, хто і за що відповідає, хто отримує доходи, як вони розподіляються. Подібний базовий установчий документ повинні зробити на рівні держави і ми. Щоб він стосувався не тільки всіх українців, які живуть на території держави Україна, а й, я б хотів, для всіх українців світу. Тому що тоді ми відразу отримуємо і додатковий ресурс, людський, який вже є в урядах інших країн, в інших процесах. І вони зможуть інвестувати в Україну. А завдяки робочому ресурсу, який є всередині країни, ми реально можемо стати однією з найуспішніших країн світу", - резюмував Шараскін.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Є тільки один спосіб зупинити війну на Донбасі - соратник Яроша

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?