У Яценюка прокоментували повідомлення про справу проти нього
Категорія
Україна
Дата публікації

У Яценюка прокоментували повідомлення про справу проти нього

У Яценюка прокоментували повідомлення про справу проти нього

Депутати з фракції "Народний фронт" вважають, що Генеральна прокуратура України повинна розслідувати оприлюднення неправдивих, на їхню думку,  відомостей щодо прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


За словами народного депутата Дмитра Сторожука, нардеп Сергій Каплін в минулому році подав звернення "про нібито дачу хабара прем'єр-міністру Арсенію Яценюку і фракції "Народний фронт" за призначення керівника концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Володимира Іщука".


"Це не відповідає дійсності, це повна брехня, тому що всі знають, як цей концерн в цьому уряді обіймає проукраїнську позицію - відстоює українські інтереси, обмежує вплив російських ЗМІ, і це не подобається так званим "попередникам", - підкреслив Сторожук.


Він заявив, що бізнесмен Сергій Льовочкін продовжує боротьбу за вплив на концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення і займається поширенням наклепницької інформації.


"Хочу звернутися до Генерального прокурора з проханням негайно закрити цю справу, тому що за цілий рік за цим поданням не велися ніякі процесуальні дії, там немає ніяких ознак злочину. Це означає, що ГПУ вже має відкрити справу проти заявника за завідомо неправдиві відомості, що порочать честь і гідність державної публічної особи", - сказав Сторожук.


За його словами, фракція "Народний фронт" вже звернулася в Генпрокуратуру з відповідною заявою проти Капліна і окремо попросила здійснити внутрішню перевірку всередині ГПУ.


У свою чергу присутній на брифінгу перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук зазначив:


"Діяльність і уряду, і "Народного фронту" підтверджена добрими ділами, позитивними голосуванням за закони, які наближають нашу країну до Євросоюзу. Тому я б радив дуже обережно ставитися до підозрілих заяв Каплина, з яких видно аватари Сергія Льовочкіна", - сказав Тетерук.


Раніше ГПУ підтвердила наявність кримінального провадження за фактом отримання хабара в розмірі $3 млн Яценюком за призначення на посаду керівника "Концерну РРТ" Володимира Іщука.


Також повідомлялося, що журналістка Ольга Снісарчук опублікувала відео, на якому видно, як після опівночі  прем'єр Яценюк прогулюється після переговорів про новий Кабінет міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?