У Зеленського чітко відмовилися виконувати ультиматуми Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського чітко відмовилися виконувати ультиматуми Путіна

У Зеленського чітко відмовилися виконувати ультиматуми Путіна
Джерело:  online.ua

Українська влада не планує змінювати Конституцію для реалізації федералізації держави, стверджує віцепрем'єр Олексій Резніков. Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі нагадав про небажання Києва проводити вибори в ОРДЛО до повного контролю над районами й кордоном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посадовця.

За його словами, влада не готова навіть торкатися певних червоних ліній.

"Є певні червоні лінії, які ми в жодному разі не перейдемо, і ми точно знаємо, що це зрозуміло і суспільству, і уряду, і більшості Верховної Ради, і Президенту – і тут, мені здається, існує суспільна згода", - пояснив Резніков.

Однією з цих ліній віцепрем'єр назвав зміни до Конституції, про які говорять кремлівські пропагандисти. Федералізація становить ризик суверенітету держави.

У контексті виборів Резніков нагадав про мінські домовленості, де говориться про отримання контролю над кордоном на другий день після виборів. Утім, Київ не готовий на такі умови, оскільки збройна ескалація триватиме у відповідних районах після спроби втілити такий план.

Резніков назвав мінські домовленості результатом військового тиску Росії.

"Я б сказав, що під дулом біля скроні, якщо враховувати ситуацію в Дебальцеве, потенційної втрати життя українських воїнів. Тому зрозуміло, що політичне керівництво країни було в складній ситуації, і треба було піти на такі домовленості", - додав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський відзначив прогрес у переговорах щодо врегулювання війни на Донбасі у порівнянні зі станом, який склався на початку його каденції. Водночас він дорікнув російській стороні відсутністю такого прогресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?