У Зеленського дали нову гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського дали нову гучну обіцянку українцям

У Зеленського дали нову гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Українська влада продовжить працювати заради звільнення всіх українців, що находяться в російському полоні. У пріоритеті - обмін за формулою "всіх на всіх". Таку обіцянку дав голова МЗС України Вадим Пристайко, коментуючи обмін полоненими на Донбасі, який відбувся сьогоні, 29 грудня, передає ONLINE.UA.

"Важко уявити кращий подарунок для 76 українських сімей, ніж те, що їхні близькі вже прямують додому і будуть на свята поруч. Домовленість лідерів в рамках "Нормандії" виконується. На наступних раундах ми продовжимо працювати задля остаточної формули" всіх-на-всіх " - це пріоритет", - додав Пристайко.

Нагадаємо, сьогодні на КПВВ "Майорське" під окупованою Горлівкою відбувся довгоочікуваний обмін полоненими між Україною і бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР". В рамках обміну бойовики звільнили 76 українських бранця, а Київ передав терористам 123 злочинці, багато з яких звинувачувалися в Україні по серйозних злочинах.

Зокрема, Україна повернула Росії Сергія Башликова, Володимира Дворнікова і Віктора Тетюцького, яких звинувачували в теракті біля Палацу спорту в Харкові в 2015 році. Також в рамках обміну полонених звільнили Павла Аброськіна, Олександра Мариниченко, Сергія Тамтура і Олега Янишевського - ексберкутівців, підозрюваних у вбивстві українців на Майдані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США відреагували на рішення України щодо обміну полоненими. Американські дипломати підкреслили, що підтримують Київ, який Москва ставить у важке становище через безперервну агресію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?