У Зеленського готові відкласти питання Криму заради мирної угоди з Кремлем
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського готові відкласти питання Криму заради мирної угоди з Кремлем

У Зеленського готові відкласти питання Криму заради мирної угоди з Кремлем
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк допустив винесення питання статусу анексованого РФ Криму "за лапки" заради підписання мирної угоди з Кремлем.

Джерело: "РБК-Україна"

Україна може відкласти питання Криму заради припинення війни 

Все, що стосується територіальної цілісності, визначається виключно президентом України. Він свою позицію неодноразово висловлював: Крим - це непорушна частина України. Всі території України - це Україна, - наголосив Подоляк.

За його словами, певні питання можно виносити до окремих переговорних позицій.

Але для нас принципово - це закінчення війни з реальною формулою безпеки, яка дозволить в майбутньому не мати таких війн на території України. Ми хочемо точно знати, скільки країн будуть з нами з першого дня, в разі чого, а не чекати 72 години, поки ми припинимо існувати. Ми не перестали існувати 43 дні і не перестанемо ще тисячі років, стільки, скільки потрібно українській цивілізації, - зазначив радник керівника ОП.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За словами Подоляка, в Україні після всього накоєнного Кремлю вже не вдасться створити штучні та підконтрольні собі республіки.

Представник ОП зазначив, що керівництво РФ досі живе у 2014 році.

Треба бути абсолютно відірваним від реального світу, щоб думати (а вони щиро так думали), що тут 80-90% будуть зустрічати їх з квітами. Вони в цій ілюзії жили і частково продовжують жити. Вони не розуміють, що їх ненавидять. Особливо їх ненавидять там, де вони знаходяться - а це південь і схід України, тому що вони там розбомбили міста, - підкреслює Подоляк.

Він наголосив, що переважна більшість жителів окупованих Кремлем українських територій ненавидить російських загарбників.

І всі їхні спроби влаштувати якісь анклавні речі, якісь "ХНР", вони натикаються на те, що вони там знаходять два-три інтелектуальних інваліда, моральних виродка, які погоджуються на фейкові посади і щось подібне. Все це не буде працювати. Всі ці "референдуми", спроби завезти рублеву масу і так далі - це ні на що не впливатиме, - впевнений радник голови ОП.

Подоляк також в черговий раз назвав необхідні санкції, які повинні остаточно зламати економіку РФ та зупинити криваву та ганебну війну.

Нафта і газ з одного боку і закриті порти з іншого боку, і додаткові накладені санкції на два ключових банки - "Сбербанк" і "Газпромбанк", через які РФ сьогодні отримує платежі за тими ж енергоносіями, - наголосив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?