У Зеленського готують постанову про зниження цін на електроенергію: подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського готують постанову про зниження цін на електроенергію: подробиці

У Зеленського готують постанову про зниження цін на електроенергію: подробиці

Офіс президента разом з Кабміном і Національною комісією з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) розробляє проект постанови про зниження на 10% ціни електроенергії для водоканалів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга ».

Як заявив представник президента в уряді Андрій Герус, метою зниження ціна на електроенергію є розробка механізму безперешкодної роботи водоканалів.

«Просто перевести підвищення цін на електричну енергію на кінцевого споживача буде невірно. Ми розробляємо механізм. Йде спілкування з регулятором, Міністерством енергетики, щоб знизити вартість електроенергії на 10% з рівня, який є на початок місяця», – повідомив Герус.

Як відомо, вчора представники Асоціації водоканалів «Укрводоканалекологія» заявили, що через запуск ринку електроенергії міські водоканали лише за останній місяць понесли збитки на суму близько 200 млн гривень. Внаслідок цього там допустили, що з 20 серпня у багатьох містах України водоканали будуть змушені перейти на погодинну подачу води через брак грошей на оплату електрики.

За даними НКРЕКП електроенергія складає 28,7% у структурі тарифу на водопостачання. Таким чином, зростання вартості електроенергії на 25% автоматично мало б підвищити тарифи водоканалів на 7,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?