У Зеленського готують жорстке покарання через невирішену проблему
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського готують жорстке покарання через невирішену проблему

У Зеленського готують жорстке покарання через невирішену проблему
Джерело:  online.ua

Відсутність в українських регіонах доплат медикам, які борються проти COVID-19, призведе до покарань серед посадовців. Кабінет міністр планує відповідне звернення до Офісу президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

За його словами, йдеться про дисциплінарну відповідальність для керівників обласних державних адміністрацій у регіонах, де медики не отримали гроші.

Така жорстка заява пролунала під час наради щодо COVID-19, учасниками якої стали представники уряду, ОДА, а також секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Шмигаль звернув увагу на все ще наявну проблему, оскільки доплати медикам за вересень не знайшли адресатів у 160 закладах по всій Україні.

"Попрошу міністра охорони здоров'я надати інформацію, на її основі уряд буде робити подання на Офіс президента для притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідних голів ОДА. Будемо ставити питання звільнення відповідних керівників ДОЗ. Лікарі чекали грошей, при тому, що вони були виділені. НСЗУ підписувала контракти цілодобово і без вихідних. Якщо люди на місцях не хочуть працювати, будемо вдаватися до жорстких заходів", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, питання про доплати медикам та невиконаність їх порушували неодноразово також на нарадах рівня Офісу президента, Володимир Зеленський особисто доручав вирішити проблему.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля виступила з новим важливим попередженням — так, в Міністерстві економіки звернули увагу українців на те, що у серпні поточного року споживчі ціни, як і прогнозувалося раніше, продовжували сезонно знижуватися, однак у річному вимірі інфляція зросла до 2,5%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?