У Зеленського нарешті оцінили перспективу сполучення з "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті оцінили перспективу сполучення з "ЛДНР"

У Зеленського нарешті оцінили перспективу сполучення з "ЛДНР"

Очільник МЗС України Вадим Пристайко не виключив пасажирське і вантажне сполучення з територією "ЛДНР". Про позицію української влади він розповів в інтерв'ю "УНІАН", повідомляє ONLINE.UA.

В українського дипломата поцікавилися, чи можливе створення залізничного КПВВ для пасажирського сполучення, якщо буде визначено нову ділянку для відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду.

"Я не виключаю ні пасажирського, ні вантажного сполучення... У нас дуже багато роботи, яку потрібно зробити, щоб відновити це сполучення. Безумовно, якщо є інфраструктура, тут не складно порахувати, де є автомобільні дороги, де є залізничні колії і де взагалі можливий перехід людей. але не тільки", - відповів на запитання журналіста Пристайко.

Окрім того, він наголосив, що є певні ділянки, які не пов'язані безпосередньо з переходами. Також очільник МЗС роз'яснив "зміну" мінських угод. За його словами, Україна пропонує адаптувати мінські угоди, а не змінювати їх.

Нагадаємо, раніше Пристайко попередив: якщо РФ продовжить упиратися по кожному пункту Мінських домовленостей, то український лідер Володимир Зеленський буде ініціювати введення миротворців ООН на Донбас. У Києва є така можливість і українська влада вдасться до неї, якщо в рамках Мінська більше говорити не можна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  бойовики ОРДЛО запанікували через закон президента України Володимира Зеленського, що передбачає внесення змін до Конституції України в частині дезентралізаціі. Вони вимагають, щоб Київ погодив з ними новий закон про особливий статус Донбасу, погрожуючи, що не визнають "односторонню децентралізацію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?