У Зеленського нарешті повідомили, хто оплатить проведення опитування 25 жовтня
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті повідомили, хто оплатить проведення опитування 25 жовтня

У Зеленського нарешті повідомили, хто оплатить проведення опитування 25 жовтня
Джерело:  online.ua

Всеукраїнське опитування, яке президент України Володимир Зеленський вирішив провести в день місцевих виборів, 25 жовтня, профінансує партія "Слуга народу". Відповідне рішення було прийнято напередодні, на засіданні Вищої ради президентської партії. В "Слузінароду" підкреслили, що всі витрати, пов'язані з опитуванням, будуть відображені в звіті партії, який подається до Національного агентства з попередження корупції. У партії додали, що мова не йде про гроші платників податків, оскільки в 2020 році "слуги народу" відмовилися від державного фінансування і передали ці кошти на боротьбу з COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу президентської партії.

"Хто буде фінансувати опитування Зеленського? Відповідаємо офіційно: політична партія "Слуга народу"."Слуга народу" не проводитиме дослідження власними силами, а укладе договір з компанією, яка проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, будуть перебувати за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий у світі формат екзит-полу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил", - повідомили в президентській партії.

В "Слузі народу" не вважають опитування Зеленського 25 жовтня незаконною агітацією, так як під час дослідження не будуть використана ніяка партійна символіка і не буде закликів голосувати за тих чи інших кандидатів на виборах. Також там пояснили, що Зеленський вирішив провести опитування, тому що воно є одним з пунктів передвиборної програми партії "Слуга народу" по розвитку прямої демократії і народовладдя в Україні.

"Таким чином ми хотіли б створити традицію, відпрацювати механізм, за яким влада буде чути думку народу постійно і регулярно. Народ, в свою чергу, отримає можливість донести до влади свою думку", - пояснили ідею Зеленського в "Слугу народу".

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада. В ході виборів президент України Володимир Зеленський також планує провести Всеукраїнське опитування, що складається з п'яти питань. Коли будуть підведені його підсумки, поки не уточнювали.

Як відомо, питання Зеленського, які він вирішив задати українцям в день виборів, звучать так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?

  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?

  3. Чи підтримуєте ви скорочення числа народних депутатів до 300?

  4. Чи підтримуєте ви легалізацію каннабіса в медичних цілях - для зменшення болю у важких хворих?

  5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що всеукраїнське опитування, який президент України Володимир Зеленський вирішив провести в день місцевих виборів, 25 жовтня, буде мати політичні наслідки. Влада втілять в життя рішення українців, які у відповідях опитування поділяться своєю думкою щодо того, що найбільше їх турбує. Про це заявив народний депутат президентської партії "Слуга народу" заступник голови парламентського комітету з питань місцевого самоврядування та організації влади Олександр Качура.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?