У Зеленського нарешті пояснили гучне рішення щодо Донбасу - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті пояснили гучне рішення щодо Донбасу - що варто знати

У Зеленського нарешті пояснили гучне рішення щодо Донбасу - що варто знати
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Вітольд Фокін нещодавно отримав посаду першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі. Її очільник Леонід Кравчук пояснив це рішення Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, перший прем'єр-міністр незалежної України займатиметься комунікацією з населенням Донбасу, зокрема й ОРДЛО.

"Фокін буде, як і Резніков, першим заступником голови української делегації. Його головне завдання, на цьому акцентували увагу і президент Зеленський, і керівник Офісу президента Єрмак, — це взаємодія та координація переговорів між інститутами громадянського суспільства, між громадянами України, які живуть на непідконтрольних територіях, і тих жителів Донбасу, які живуть на решті території України, а їх уже майже 1,5 млн осіб. Також багато переселилися і за кордон", - пояснив Кравчук.

Він звернув увагу, наразі для прогресу важливо не тільки знати позицію "керівників цих утворень" (він мав на увазі окупаційний режим - ONLINE.UA), Кремля, але й людей — тих, хто живе в регіоні чи переїхав.

"Тому що він житель Донбасу, з 16 років працював у шахтах, був прем'єр-міністром України, учасником Біловезьких переговорів. Фокін добре знає Донбас, цих людей, у нього багато там контактів. Я думаю, що в цьому випадку його можливості й здатність до такого спокійного, компромісного, аналітичного підходу будуть корисними для цієї справи. Я сьогодні зробив подання президенту України, щоб Вітольда Павловича Фокіна призначили першим заступником голови делегації України в Тристоронній контактній групі", - додав Кравчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін нарешті вирішив поділитися баченням своєї ролі у Тристоронній контактній групі та в команді українського лідера Володимира Зеленського.

За його словами, наразі конкретна посада для нього у ТКГ не визначена, оскільки політику поки не повідомили про це офіційно. Поки ексглава уряду не розуміє, у якій іпостасі виступатиме на переговорах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?