У Зеленського нарешті пояснили скандальне рішення щодо ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті пояснили скандальне рішення щодо ОРДЛО

У Зеленського нарешті пояснили скандальне рішення щодо ОРДЛО
Джерело:  УНН

Нещодавнє рішення глави держави Володимира Зеленського спровокувало чимало запитань з боку не тільки впливових українських політиків, а й багатьох простих громадян. Так, 15 травня своїм новим указом президент зняв персональні санкції з 9 осіб — що важливо розуміти, що більшість з них брала участь у псевдовиборах на окупованих територіях. Тільки тепер команда українського лідера вирішила пояснити рішення, яке обурило багатьої українців. У Департаменті з питань звернень громадян Офісу президента заявили, що Володимир Зеленський своїм указом, що передбачає зняття персональних санкцій відносно ряду осіб, задіяних в організації так званих "виборів" на непідконтрольній території Донбасу, ввів у дію рішення РНБО, яка, своєю чергою, підтримала пропозиції з цього приводу Кабміну. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

"Указом президента від 14 травня 2020 року №184 введено в дію Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"... Також відзначимо, що Рада національної безпеки і оборони України відповідно до статті 5 закону України "Про санкції" вирішила підтримати пропозиції щодо застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом Міністрів України та Службою безпеки України" , - відповіли в ОПУ.

Нагадаємо, що указ глави держави передбачає скасування персональних санкцій проти декількох осіб, які були задіяні в організації так званих "виборів" на території "ЛДНР". Мовиться про виключення зі списку дев'яти осіб - переважно, членів "виборчих комісій" самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Серед них і внучка фашистського диктатора Італії Беніто Муссоліні Алессандра.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 22 травня комітет українського парламенту підтримав законопроєкт про нові санкції для чиновників за ігнорування депутатських запитів — штрафи пропонують збільшити з 170 до 8500 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?