У Зеленського нарешті розкрили план по завершенню війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті розкрили план по завершенню війни на Донбасі

У Зеленського нарешті розкрили план по завершенню війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Глава Офісу президента Андрій Єрмак звернувся до українців з довгоочікуваною заявою - він повідомив про те, що мирний план по Донбасу вже готовий і "лежить на столі". Тепер, за його словами, справа тільки за командою російського президента Володимира Путіна, яка поки чітко не відповіла - Кремль підтримує мир на Донбасі чи ні. Єрмак запевнив, що в цьому мирному плані чітко прописані етапи по врегулюванню конфлікту. У ньому також є пункт і про проведення виборів в ОРДЛО, на яких наполягає Путін, але з конкретними умовами. Деталі мирного плану по Донбасу Єрмак розкрив в ефірі телеканалу "Україна 24", передає ONLINE.UA.

"Сьогодні український план мирного врегулювання лежить на столі. Щось там можна уточнити. Якщо ви "за" - вперед. Його можна чітко окреслити в термінах і закінчити цю війну. Якщо ви" ні "- скажіть голосно про це всім, що ви не хочете припинення війни в Україні ", - зазначив Єрмак.

Керівник ОПУ запевнив, що фінальним етапом даного плану є проведення місцевих виборів на Донбасі, але за українським законодавством - Україна повинна повернути свою територію та отримати контроль над державним кордоном.

"Одне з великих досягнень за цей рік - це те, що ні у кого серед наших міжнародних партнерів не виникає питань до української позиції. І сьогодні український план мирного врегулювання лежить на столі. У цього плану в кінці є те, чого так хоче український народ , і чого, сподіваюся, чекають всі прогресивні країни і наші партнери, і чого в першу чергу чекають жителі Донбасу, чекають наші військові, їх сім'ї. Вдалося так вибудувати атмосферу в переговорному процесі, як в Мінську, так і в Нормандські форматі, коли ні у кого в цьому не виникає сумнівів. Залишилося тільки отримати відповідь від наших візаві", - підкреслив Єрмак.

Важливо нагадати, що російська делегація в ТКГ по Донбасу кожен раз зриває переговори, так як домагається проведення місцевих виборів в так званих "ЛНР" і "ДНР". Команда Путіна категорично блокує обговорення важливих питань, в тому числі щодо обміну полоненими, наполягаючи на тому, щоб Верховна Рада України змінила постанову про місцеві вибори, які призначені на 25 жовтня.

Єрмак раніше визнавав, що постанова ВРУ про місцеві вибори 2020 дійсно викликає складності в переговорному процесі по Донбасу. Тому він закликав депутатів прийняти рішення відповідно до інтересів нашої держави, із зобов'язаннями, які є, і нормами міжнародного права.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак запевняв, що український глава Володимир Зеленський завершить війну на Донбасі до кінця своєї президентської каденції. Єрмак нагадав, що і сам Зеленський вже давав таку обіцянку українців, а все, що президент обіцяє громадянам країни - він робить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?