У Зеленського нарешті відреагували на вимоги та звинувачення Кадирова
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті відреагували на вимоги та звинувачення Кадирова

У Зеленського нарешті відреагували на вимоги та звинувачення Кадирова
Джерело:  interfax.com.ua

Офіс президента України нарешті прокоментував гучні звинувачення та вимоги очільника Чеченської Республіки Рамзана Кадирова - за словами команди глави держави Володимира Зеленського, його заява не містить у собі тієї новизни, яка вимагає обов'язкової офіційної реакції. Як відомо, 18 липня глава Чечні Рамзан Кадиров звернувся до Зеленського із закликом "визначитися зі своєю позицією і підтвердити свої вибачення" за відео "Кварталу 95", а також цинічно поцікавився, чому останній ніяк не може зупинити війну на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна".

"Будь-хто в сучасному інформаційному світі має право на будь-які заяви. Але це точно не привід для пошуку якихось таємних смислів. Тому викликає певний подив настільки наполеглива спроба частини засобів масової інформації надати факту особистого повідомлення голови суб'єкта федерації сусідньої країни надзвичайне значення", - заявили в ОП.

Окрім того, команда Володимира Зеленського наголосила, що послання очільника Чечні містить у собі пряму відсилку до певного роду міждержавних відносин, які є компетенцією лише чинних президентів двох країн, і які "точно немає сенсу коментувати чи обговорювати в будь-яких особистих повідомленнях".

Варто нагадати, що 18 липня Рамзан Кадиров звернувся до українського лідера Володимира Зеленського із закликом "визначитися зі своєю позицією і підтвердити свої вибачення" за образливе для нього відео шоу "Кварталу 95", яке було оприлюднено кілька років тому. Окрім того, політик почав вимагати у президента України "вибудувати добросусідські відносини" з Росією та Кремлем. Після цього прессекретар Путіна Дмитро Пєсков в контексті заяви глави Чечні Рамзана Кадирова знову назвав військову агресію РФ на Донбасі внутрішньоукраїнським конфліктом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спікер ВРУ Дмитро Разумков вирішив пояснити, чому падає рівень довіри до команди Володимира Зеленського та народних обранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?