У Зеленського нарешті зізналися, що привезли з Китаю
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті зізналися, що привезли з Китаю

У Зеленського нарешті зізналися, що привезли з Китаю
Джерело:  online.ua

В Офісі українського лідера Володимира Зеленського заявили, що військовий літак Іл-76, який нещодавно повернувся з КНР, доправив в Україну два види тестів: для проведення полімеразної ланцюгової реакції та для експрес-діагностики, яких, за попередніми даними, вистачить Україні на понад 10 днів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Перші 250 тисяч експрес-тестів будуть розподілені таким чином: близько 100 тисяч відправлять у критично важливі підрозділи й організації – передусім у діючі підрозділи Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та поліції", - йдеться в повідомленні.

В ОПУ також розповідають, що решту передадуть в лікарні, що визначені як базові для протиепідемічних заходів. Що важливо розуміти усім, якщо експрес-тест виявив у людини коронавірус, медики забов'язані взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР.

Однак наразі у Зеленського не уточнили, скільки саме привезли в Україну тестів для ПЛР та скільки для експрес-діагностики. Вказано, що першу частину ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу доправлять в лабораторії країни ще 23 березня.

Варто звернути увагу на те, що ПЛР-тест вважають одним з найточніших методів діагностики, адже він дає змогу виявити наявність інфекції навіть при мінімальному вмісті її штамів у біологічному матеріалі.

"Це лише перша партія медичного вантажу, а на поточному тижні відбудеться ще декілька поставок у країну тестів і медзасобів. Також Іл-76 привіз в Україну 80 тисяч респіраторів та 10 тисяч комбінезонів захисту, які вже направили для лікарів та медиків швидкої допомоги в різні регіони України. Крім того, в Україну з Китаю доставили апарати штучної вентиляції легень. Вказується, що їх передадуть у медзаклади, де є нагальна потреба в цьому обладнанні", - кажуть в ОПУ.

Також зазначається, що вже доправили 500 тисяч тришарових масок для потреб військовослужбовців, поліцейських, прикордонників та інших служб, що мають безпосередній контакт з населенням. Окрім того, найближчим часом відбудеться закупівля вітчизняних тестів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у ВООЗ зробили важливе попередження міжнародній спільноті.  Там кажуть, що навіть абсолютна заборона на пересування всередині громад не допоможе країнам припинити поширення коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?