У Зеленського назвали бажану компенсацію за "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали бажану компенсацію за "Північний потік-2"

У Зеленського назвали бажану компенсацію за "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

Українська влада вважає чесною компенсацію за "Північний потік-2" у вигляді деокупації українських територій і забезпечення енергобезпеки України. Цю позицію міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже озвучив офіційному Берліну.

Джерело: Twitter глави МЗС України Дмитра Кулеби

Міністр нагадав, що Україна виступає проти запуску газопроводу "Північний потік-2", оскільки він загрожує не тільки українській економіці, але і безпеці.

"Ми проти" Північного потоку-2 ". Умовою його запуску повинна бути деоккупація українських територій і енергобезпеку України. Це буде чесна компенсація загроз", - написав Кулеба.

Компенсація Україні за Північний потік-2

Кілька днів тому Держдеп США повідомив, що Вашингтон домагається компенсації Україні втрат, яких зазнає наша країна через запуск скандального російського газопроводу "Північний потік - 2". У дипвідомстві Штатів підкреслили, що Вашингтон і Берлін вже ведуть переговори з цього питання.

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен дав зрозуміти, що команда канцлерки Німеччини Ангели Меркель згодна компенсувати Україні втрати. Саме ця згода, за його словами, і стало причиною відмови США від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку-2", яка зареєстрована в Німеччині і повністю належить російському "Газпрому".

В якому вигляді буде виплачуватися компенсація Україні, поки невідомо. Раніше висловлювалися припущення, що Німеччина могла б інвестувати в альтернативну енергетику в Україні.

При цьому в Держдепі США підкреслюють, що якщо Німеччина відмовиться відшкодовувати Києву можливі втрати трансферних платежів, а президент Росії Володимир Путін буде використовувати газопровід як інструмент тиску на Україну, то США повернуться до режиму санкцій.

Коротко про будівництво Північного потоку 2

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?