У Зеленського несподівано заявили про 2 шляхи повернення Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського несподівано заявили про 2 шляхи повернення Донбасу

У Зеленського несподівано заявили про 2 шляхи повернення Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Член команди Володимира Зеленського та глава МЗС України Дмитро Кулеба звернув увагу українців на те, що написання нових мінських домовленостей – процес вкрай ризикований. Окрім того, на його думку, це неефективний спосіб вирішення проблеми. Український дипломат переконує: щоб врегулювати ситуацію на Донбасі, треба шукати рішення всередині наявних угод. Дмитро Кулеба наголосив, що поки члени нормандського формату не готові працювати над новим "Мінськом-3". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Що важливо розуміти, про "Мінськ-1" та "Мінськ-2" сторони домовлялися під час загостреної ситуації на фронті.

"Якщо ми будемо підходити до чинних мінських домовленостей як до чогось висіченого в камені, тоді нічого нікуди не злетить, тому що реальність змінюється. Потрібно шукати рішення всередині наявних домовленостей", – підкреслив український дипломат.

На переконання Дмитра Кулеби, наразі є два шляхи для вирішення проблеми Донбасу. За його словами, можна зосередитись на реалізації того, що є, чи написати щось нове. Однак у другому варіанти є високі ризики. Також для цього потрібно бажання усіх країн створювати. Український дипломат стверджує, що проблема полягає не у мінських домовленостях, а в тому, що головна ціль Володимира Путіна щодо України – незмінна. Росія прагне максимально послабити Україну зсередини.

 "Допоки ця ціль залишиться незмінною, можна мати "Мінськ-3, 4, 5, 6", але вони так само не будуть виконуватися", – пояснив член команди Володимира Зеленського.

На думку Дмитра Кулеби, зараз вкрай важливо активно працювати із міжнародними партнерами для того, аби змінити ціль офіційної Москви. Як стверджує дипломат, саме тоді все може запрацювати, адже, за словами міністра, виконати другі мінські домовленості насправді не так складно. Навіть питання кордону можна вирішити, однак на це має погодитись російська влада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба нарешті пояснив, що означало питання про Будапештський меморандум в опитуванні від Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?