У Зеленського озвучили гучні претензії США і Великій Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського озвучили гучні претензії США і Великій Британії

У Зеленського озвучили гучні претензії США і Великій Британії

Сполучені Штати та Велика Британія не надали належної підтримки Україні за Будапештським меморандумом, вважає Леонід Кравчук — керівник української делегації в Тристоронній контактній групі. Ці країни навіть не згадали жодного разу про виконання домовленостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

За словами колишнього президента і дипломата, документ не має чітко встановлених механізмів виконання, їх необхідно було сформулювати з більшою чіткістю для уникнення різних інтерпретацій.

"І США, і Великобританія, які підписали, також нечасто або зовсім (не згадують про його виконання). Я не чув, щоб вони коли-небудь говорили, що його потрібно виконувати. Це свідчить про те, що країни, які взяли на себе зобов'язання, фактично забули про це і не хочуть навіть згадувати. На мою думку, потрібно ініціювати продовження, доповнення або (внесення) якихось змін, інтерпретацій іншого характеру. Тобто не може бути такого, щоб документ був підписаний на найвищому рівні, а він не те, що не виконується, про нього вже забули і говорити", - вважає Кравчук.

Він також додав, Україна не мала у 1990-ті роки іншого виходу окрім підписання Будапештського меморандуму.

"Є багато точок зору і теорій. На жаль, про це тлумачать люди, які не зовсім розуміють міжнародну ситуацію і того тиску, який чинили на Україну. У нас, я не хочу нікого образити, про це говорять всі. Люди не замислюються, чи ґрунтується це на реальних фактах або просто на те, що баба Параска сказала бабі Гапці десь на ринку, що потрібно було зробити так, а зробили не так", - наголосив Кравчук.

Будапештський меморандум — це документ, за яким український уряд зобов'язаний був позбутися ядерного арсеналу. Натомість США, Велика Британія та Росія виступали гарантом її безпеки та незалежності.

Як повідомляв ONLINE.UA, Леонід Кравчук попереджає парламент, що якщо вибори в ОРДЛО не дозволити, то Путін і бойовики ОРДЛО, яких він підтримує, заблокують весь переговорний процес і роботу ТКГ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?