У Зеленського озвучили українцям термінове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського озвучили українцям термінове попередження

У Зеленського озвучили українцям термінове попередження
Джерело:  online.ua

Глава парламентського комітету з питань здоров'я України Михайло Радуцький виступив з новим важливим попередженням - він звернув увагу українців на те, що якщо динаміка захворюваності на коронавірус в Україні збережеться, то вже в грудні не менше 400 тисяч громадян країни будуть хворіти COVID-19. За оцінками експерта, ситуація складається загрозлива, так як з першим осінньо-зимовим піком нового спалаху пандемії медична система ще впорається, то з другою, яка припаде на лютий місяць - невідомо. Тому він закликав українців робити все, щоб стримати темпи епідемії і уникнути локдауна країни, повідомляє ONLINE.UA.

"Щоб зрозуміти, наскільки ситуація загрозлива, пропоную проаналізувати динаміку поширення вірусу. За останні два тижні кількість активних хворих в Україні збільшилася з 122 тисяч до 164 тисяч, тобто приблизно на 30%. Якщо така динаміка збережеться і надалі, в грудні ми будемо мати вже активних 400 000 хворих. За добу госпіталізовано 1100 пацієнтів з важким і середнім перебігом хвороби. Ми бачимо, що госпіталізації потребують приблизно 15% людей, у яких виявили Covid-19. Якщо кількість активних хворих збільшиться до 400 тисяч, нам потрібно буде 60 тисяч ліжко-місць. Розрахунки показують, що наша система охорони здоров'я за умови розгортання додаткових лікарень повинна витримати. Але грудень не останній місяць зими. Другий пік захворюваності на грип традиційно припадає на лютий. Тому ми вже сьогодні повинні робити все, щоб стримати темпи епідемії і уникнути локдауну країни ", - звернувся Радуцький до українців на своїй сторінці в соцмережі.

Глава комітету українського парламенту з питань здоров'я нації підкреслив, що сьогодні за динамікою зростання випадків інфікування перші місця займають Хмельницька, Тернопільська, Івано-Франківська, Львівська та Рівненська області. Показник завантаженості ліжок в медустановах, де лікують хворих від коронавірусної хвороби, в середньому по країні становить 62,3%. Радуцький зазначив, що немає жодного регіону, де б цей показник становив менше 50%.

Важливо додати, то насторожуючий прогноз щодо розвитку ситуації з коронавірусом в Україні зробили і в ВООЗ. За прогнозом експертів, вже в грудні показники захворюваності в Україні зростуть від 7 до 9 тисяч випадків в день. Причиною тому, на думку медиків, є соціальні зв'язки українців - сім'я, робота в колективах, навчання в школах, відвідування масових заходів. Також в ВООЗ підкреслили, що тільки кожен 4-й громадянин в країні регулярно миє руки, але при цьому кожна третя людина не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто може безкоштовно лікуватися від коронавіруса  і скільки це коштує для держави. У НСЗУ чітко пояснили, з якими симптомами COVID-19 госпіталізують і хто оплачує ліки при лікуванні коронавірусної хвороби вдома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?