У Зеленського підтримали подвійне громадянство в Україні, але з важливим винятком
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського підтримали подвійне громадянство в Україні, але з важливим винятком

У Зеленського підтримали подвійне громадянство в Україні, але з важливим винятком

Перспектива узаконення подвійного громадянства цілком реальна і важлива для України. Але в цьому законі має бути один важливий виняток - подвійне громадянство не повинно ні в якому разі застосовуватися до власників паспортів Росії. Про це заявив віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Чиновник вважає, що зараз є простий вибір: створити інструмент для того, щоб українці, які отримали друге громадянство, залишалися громадянами України або ж сказати: "Ви нам не потрібні".

"Або ми допомагаємо цим людям залишатися українцями з громадянством інших країн, принаймні бачити їх як адвокатів і репрезентантів своєї культури в цих країнах. Або ми їм говоримо, що до побачення, поїхали і живіть там, як хочете. Я не розумію чому, звідки у нас береться ось це шалене бажання відкидати власних людей і відштовхувати їх від себе", - заявив Кулеба, зазначивши, що зараз саме друга модель діє в нашій країні.

У той же час віце-прем'єр виступає категорично проти визнання подвійного громадянства України і Росії. За його словами, це має бути виняток, на який ми маємо повне право.

"Я завжди підкреслював, коментуючи питання подвійного громадянства, що воно не повинно ні в якому разі застосовуватися до країни-агресора", - додав чиновник, зазначивши, що в Кабміні мають кілька підходів до запровадження в Україні подвійного громадянства і МЗС вже розробляє законопроєкт стосовно цього питання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні заборонене подвійне громадянство, але прямого покарання за нього по законодавству немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?