У Зеленського поставили новий терміновий ультиматум Путіну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського поставили новий терміновий ультиматум Путіну - що сталося

У Зеленського поставили новий терміновий ультиматум Путіну - що сталося
Джерело:  Укрінформ

В Офісі президента виступили з жорсткою заявою про нещодавні обстріли бойовиків окупаційного режиму на Донбасі. Офіційний Київ вимагає від Кремля приструнити бойовиків, які цинічно зривають узгоджене перемир'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Згідно з позицією ОПУ, окупаційний режим умисно вдається до провокацій.

"Україна вивчила уважно обидва обстріли і розцінює їх як два окремі відмінні випадки, вчинені з провокаційною метою. Ми вимагаємо від Росії втрутитися у ситуацію та вплинути на провокаційну поведінку незаконних збройних формувань у Донецькій та Луганській областях з метою збереження режиму припинення вогню", - наголосили у президента Володимира Зеленського.

Державний лідер напередодні організував невідкладну нараду з приводу обстрілів бойовиків, які призвели до загибелі одного військовослужбовця й поранили іншого — це перші випадки з 27 липня, коли ввели перемир'я.

Сам Зеленський "вкрай стурбований провокаційними обстрілами та напруженням обстановки" в зоні Операції Об'єднаних сил.

"Президент вкотре наголошує, що Україна не відступає від позиції досягнення миру і виконує усі домовленості, досягнуті 22 липня щодо режиму припинення вогню, що доведено СММ ОБСЄ. Однак, за потреби, українські військові захищатимуть суверенітет, територіальну цілісність та життя українських громадян, своєчасно та рішуче реагуючи на активність противника", - додали в ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 вересня ситуація на Донбасі почала стрімко погіршуватися через нові провокації бойовиків "ЛДНР" — в штабі ООС повідомляють, що проросійські сили вдруге за добу нахабно порушили перемир’я й відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Причепилівки, що на Луганщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?