У Зеленського поставили Путіна на місце після цинічних заяв
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського поставили Путіна на місце після цинічних заяв

У Зеленського поставили Путіна на місце після цинічних заяв
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України відповіло на цинічні твердження путінського Кремля про статус Криму. Керівник зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба заперечив "завершеність" проблеми півострова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг дипломата у вівторок, 13 жовтня.

За його словами російський агресор закрив питання Криму виключно у власній "свідомості". Таким чином він відреагував на жорстку заяву Москви про небажання обговорювати окупацію на міжнародному рівні.

"Для решти світу і інших росіян, які не обтяжені пропагандистськими штампами, питання Криму буде відкритим до тих пір, поки він не повернеться до складу України. До статусу, який він мав до лютого 2014 року", – пояснив Кулеба.

Напередодні речник російського президента Дмитро Пєсков виступив із заявою про те, що "проблеми Криму не існує". Це, своєю чергою, стало реакцією на заяву президента Володимира Зеленського про наміри вести переговори щодо повернення регіону.

"Що стосується усіх тих злочинів, які здійснює російська окупаційна адміністрація в Криму, то все це відповідним чином документується, фіксується і незабаром РФ понесе відповідальність", - нагадав Кулеба на тлі вищезгаданої дистанційної суперечки.

Нагадаємо, Крим знаходиться під контролем російського уряду з лютого-березня 2014 року. Жодна цивілізована країна не визнала анексії, яке в Росії називають пом'якшеним словом "приєднанням".

Як повідомляв ONLINE.UA, російська влада відреагувала на план українського глави Володимира Зеленського укласти мирну угоду з президентом РФ Володимиром Путіним по Донбасу і Криму.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков дав чітко зрозуміти Зеленському, що Кремль не збирається обговорювати питання повернення окупованого Криму Україні, а також натякнув, що і Донбас ніхто повертати не збирається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?