У Зеленського поставили термінову жорстку вимогу щодо Донбасу - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського поставили термінову жорстку вимогу щодо Донбасу - у чому річ

У Зеленського поставили термінову жорстку вимогу щодо Донбасу - у чому річ
Джерело:  online.ua

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи почалося у середу, 8 липня. Українська сторона виступила з новою терміновою вимогою на тлі серйозної загрози. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

За словами очільника ОПУ Андрія Єрмака, Київ наголошує на необхідності припинення вогню на тлі катастрофічних пожеж на Луганщині.

"Вважаю, що на черговому засіданні ТКГ варто вкотре предметно розглянути питання встановлення режиму тиші, адже нашим спільним завданням є недопущення нових людських жертв серед мирного населення", - підкреслив політик.

На пожежу на Луганщині Єрмак звернув увагу перед початком засідання у відеоформаті. Інцидент стався неподалік від лінії розмежування, він спровокував кілька жертв.

"Осередки горіння спостерігаються в лісових масивах поблизу сіл Смолянинове, Капітанове та Воронове. Місце надзвичайної події терміново відвідав президент України Володимир Зеленський. Йому доповіли, що ліквідація загоряння ускладнюється близькістю лінії розмежування", - зауважили в ОПУ.

Офіс вважає, наразі існують ризики поширення полум'я на інші населені пункти в умовах спеки. Водночас у Міноборони наголошують на загостренні на Донбасі, щодня окупаційні війська обстрілюють українські позиції.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 8 липня, український лідер Володимир Зеленський терміново приїхав до Луганської області, вже вже третій день вирують лісові пожежі. Він оцінив ситуацію на місці й пообіцяв місцевим жителям по 300 тисяч гривень компенсації за втрачене житло. На це буде потрібно 50 млн гривень, які, як запевнив президент, є в бюджеті, рішення про перерахування Кабмін ухвалить вже сьогодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?