У Зеленського пояснили, чого чекати після резонансного опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чого чекати після резонансного опитування

У Зеленського пояснили, чого чекати після резонансного опитування
Джерело:  online.ua

Одночасно з голосування на місцевих виборах у неділю, 25 жотвня, виборців залучали до президентського опитування з важливих для України проблем. Усі відповідні ініціативи спрямуть на обговорення у Верховну Раду, стверджують у фракції "Слуга народу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву першого заступника парламентського об'єднання Олександра Корнієнко.

За словами голови партії, усі пункти опитування отримють хід у парламенті.

"Почнемо зі скорочення кількості нардепів. Думаю це питання горизонту цієї сесії, яка триватиме до лютого", - підкреслив Корнієнко.

Політик нагадав про голосування у минулому за проєкт такого закону, документи пройшли перше читання й отримали підтвердження з боку Конституційного суду у відсутності порушень Основного закону.

"Будемо дивитися, хто з урахуванням 90% підтримки цієї ідеї в народі буде ухилятися від голосування за цю ініціативу", - резюмував Корнієнко.

Нагадаємо, опитування представники команди Володимира Зеленського порівнювали з екзитполом, який традиційно проводять на всіх виборах.

Критики дорікнули ОПУ спробою провести фактично референдум, натомість у президента нагадали - це опитування не матиме юридичних наслідків у порівненні з повноцінними плебісцитами.

В опитуванні були 5 тез, за чи проти яких виборцям необхідно було виступити. Це:

  • довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах;

  • вільна економічна зона на Донбасі;

  • скорочення кількості нардепів до 300;

  • легалізація медичного канабісу для важкохворих;

  • підтримка права України на використання гарантій Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності й суверенітету.

Як повідомляв ONLINE.UA, громадська організація Комітет виборців України публічно розкритикувала ідею українського лідера Володимира Зеленського. В КВУ стверджують, що опитування, ініційоване главою держави у день виборів, 25 жовтня, "реально провалилося". Окрім того, українські експерти закликали команду президента країни ухвалити закон про всеукраїнський та місцеві референдуми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?