У Зеленського пояснили, коли на Донбасі припинять вогонь
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, коли на Донбасі припинять вогонь

У Зеленського пояснили, коли на Донбасі припинять вогонь

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, коли оголосять новий режим припинення вогню. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За його словами, це станеться вже 20 чи 21 грудня. Цей режим тиші повинен стати постійним та повним, він продемонструє, у якому напрямку може рухатися врегулювання.

Технічний бік рішення про припинення вогню забезпечить Тристороння контактна група. Верифікує підсумки представники ОБСЄ.

"Потім, звичайно, ОБСЄ дається час, хоча би доба, на підготовку. Їм треба мати достатньо екіпажів на місцях, технічні можливості, щоб перевірити. Потім подається узгоджена дата", - пояснив дипломат.

Українська сторона у цьому питанні налаштована на формування конкретної позиції до 24 грудня. Лідери на саміті "нормандської четвірки" погодили більш обережний висновок - до 31 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі стверджують, що український президент Володимир Зеленський нібито може зупинити тривалу війну на Донбасі, бо не належить до так званої партії війни. Обличчям такої політсили в РФ назвали колишнього державного лідера Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?