У Зеленського пояснили, як пройдуть місцеві вибори - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, як пройдуть місцеві вибори - що варто знати

У Зеленського пояснили, як пройдуть місцеві вибори - що варто знати
Джерело:  online.ua

На 25 жовтня цього року в Україні планують провести місцеві вибори. Станом на середину липня існують кілька сценаріїв їх проведення, стверджують у фракції "Слуга народу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами голови однойменної партії Олександра Корнієнка, сценарії опрацьовують у Центральній виборчій комісії. Серед розроблених планів проведення голосування в умовах жорсткого карантину.

"Якщо буде серйозний карантин, то будуть заходи, спрямовані на соціальну дистанцію", - підкреслив політик.

Це призведе до великих черг на вулиці перед виборчими майданчиками.

Також Корнієнко оцінив проведення виборів онлайн, які дозволили б не створювати небезпеку в умовах епідемії. Він вважає, наразі в Україні такий процес неможливо організувати на необхідному рівні.

"Неможливо якісно і швидко зараз організувати онлайн-вибори з гарантією того, що це буде саме ваш голос", - зауважив він.

Така стратегія потребує подальшого опрацювання.

Нагадаємо, у Верховній Раді вже затвердили 25 жовтня як день Всеукраїнського голосування. Українці обиратимуть місцеву владу у своїх регіонах.

У "Слузі народу" раніше наголошували, що зупинити виборчий процес, кульмінація якого станеться 25 жовтня, вже неможливо.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада нагадала про кілька умов, необхідних для голосування в ОРДЛО. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, перш за все йдеться про українське законодавство, українську ЦВК, українські партії та медіа.

Посадовець додав, представники робочих груп у мінському та нормандському переговорних процесах наразі опрацьовують ці питання. Утім, існують межі, перетнути які Київ не здатен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?